logo

NAF og bladet Motor har gjennomført en stor vinterdekktest og Michelin ble årets vinner med topp-plassering både blant piggdekkene og de piggfrie.

Piggdekk
Michelin X-Ice North XIN2 – 8,4 Poeng
Hastighet: T (190 km/h)
Lasteindeks: 94
Rotasjonsretning: Ja
Innside/utside merket: Nei
Prod. dato: 2008 uke 48
Prod. land: Spania

De mener grepet både på snø og is er meget bra og dekket oppfører seg rolig, stabilt og uten overraskelser. På tørr asfalt føles det mykt og reagerer litt tregt på styreutslag. På våt asfalt er grepet middels, men på sporet vei er dette det mest stabile dekket av alle.

Nokian Hakkapeliitta 7 – 8,4 poeng
Hastighet: T (190 km/h)
Lasteindeks: 94
Rotasjonsretning: Ja
Innside/utside merket: Nei
Prod. dato: 2008 uke 50
Prod. land: Finland

De mener dette nye Nokian-dekket setter ny standard når det gjelder grep på snø og is. Her er dekket best av alle. Dessuten er bilen lett å håndtere og gir deg ingen overraskelser med Nokian-dekkene. På våt og tørr asfalt derimot, er resultatene moderate. Det er tydelig at Nokian først og fremst har tenkt på is og snø med dette dekket.

Piggfrie dekk
Michelin X-Ice Xi2  – 7,8 poeng
Hastighet: T (190 km/h)
Lasteindeks: 91
Rotasjonsretning: Ja
Innside/utside merket: Nei
Prod. dato: 2008 uke 36
Prod. land: Tyskland

De mener dette er det beste dekket på is, med godt grep og stabil oppførsel. Men Michelin har også bra grep på våt asfalt, noe som vanligvis er vanskelig for et mykt, piggfritt vinterdekk. Selv i brå unnamanøvrer har du full kontroll. Michelin er meget stillegående og stabilt. Førstevalg blant nordiske piggfrie dekk.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.