Michelin Energy Saver og Pirelli Cinturato P6

Forbrukerportalen har testet 36 sommerdekk og Michelin Energy Saver deler førsteplassen i sin gruppe med Pirelli Cinturato P6.

Michelin Energy Saver er det mest slitesterke dekket, noe som bidrar til lavere drivstofforbruk. Dekket hevder seg i teten på tørr vei, men det oppnår kun middels karakter på våt vei.

Pirelli Cinturato P6 klarer seg svært godt i sikkerhetstestene. Det er også blant testens beste dekk på våt vei. Til gjengjeld er det litt dårligere på tørr vei og litt mindre slitesterkt enn Michelin Energy Saver.

For store biler ble Pirelli Cinturato P7 best i test.

Testpanelet mener dekket har gode kjøreegenskaper både på tørr og våt vei, selv om det får litt trekk for vannplaningsegenskapene i kurver. Dekket er også slitesterkt.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

1 thought on “Michelin Energy Saver og Pirelli Cinturato P6

  1. Satte nettopp på de Michelin Energy Saver sommerdekkene som min nye Volvo V70 ble levert med i vinter, og de ble valgt på fabrikken i konkurranse med Continentals tilsv. ble sagt.
    Det slår meg at gripe/vannledemønsteret er noe usymmetrisk og ikke går særlig langt inn mot banemidten. Vannfortrengningen blir derfor ikke maksimal, noe som nok bidrar til de middels våtveiegenskapene. Rillenes skråstilling på dekkets ene side kunne nok vært utnyttet ved å anbefale ytterside/rulleretning, men alle fire dekk var på min bil satt på tilfeldig og ble derfor egentlig “høyrehjul” ut fra disse rillene.
    Men slitestyrken er altså god. Kanskje bedre enn de Pirellidekkene XAS jeg kjørte 14 år på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.