NAF og bladet Motor har testet 19 nordiske vinterdekk. Dekkene som gir det sikreste grepet på tøft, norsk vinterføre, er Continental piggdekk eller Michelin piggfritt.

Piggdekk

Continental Conti Ice Contact
Karakter: 8,7 poeng
Hastighet: T (190 km/h)
Lasteindeks: 94
Rotasjonsretning: Nei
Innside/utside merket: Ja
Prod. dato: Uke 2, 2011
Prod. land: Tyskland
Produktside: conti-online.com

Om du er på jakt etter et dekk som gir det beste grepet på is, er dette det riktige valget ifølge testpanelet. Dekket er vinneren blant piggdekkene med god margin. Fabrikken har gjort forbedringer i dekket siden i fjor, noe som gjør at det også presterer meget godt på snø. Dette er piggdekket som støyer minst, men det har høy rullemotstand. Dekkets svakeste side er bremsing på våt asfalt, der det bare er middels.

Trykk her og følg testvinnerne.no på facebook

Piggfrie dekk

Michelin X-Ice XI2
Karakter: 7,6 poeng
Hastighet: T (190 km/h)
Lasteindeks: 91
Rotasjonsretning: Ja
Innside/utside merket: Nei
Prod. dato: Uke 41, 2010
Prod. land: Tyskland
Produktside: michelin.no

Dette dekket var middels på is ifjor, i år er det klart best av de piggfire. Dekket bremser til og med bedre enn mange piggdekk på is. På tørr asfalt er det meget godt å kjøre på ifølge testpanelet. På snø er prestasjonene litt dårligere enn de beste piggfrie. Michelin er i tillegg det mest støysvake dekket i testen. Et supert piggfritt dekk for harde, norske vinterforhold.

De testet også slitte pigg- og piggfrie dekk for å se hvordan egenskapene forandrer seg etter hvert som dekkene slites. Konklusjonen var at et piggfritt dekk beholder de gode egenskapene sine lenger enn et piggdekk.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.