NAF har med sine samarbeidspartnere testet sommerdekk for 2012.

Best i test med 9,2 poeng ble Hankook Ventus Prime 2Nokian Hakka Blue og Pirelli Cinturato P7.


Hankook Ventus Prime 2 

Den nye utgaven presterer meget bra i alle øvelser.

Dekket bremser meget bra og er best av alle i vannplaningstesten. Det gir ingen ubehagelige overraskelser under rask kjøring i manøverbane. Det eneste negative er noe mer støy enn de beste konkurrentene. Resultatene er så mye over forventet at de trolig kommer til å følge opp med en ny test av dekket.

Hastighet: V (240 km/t)


Nokian Hakka Blue

Nokians nye Hakka Blue er dekket som gir oss den aller beste kjørefølelsen på våt vei.

Dekket bremser godt både på vått og tørt underlag. Evnen til å motstå vannplaning er det eneste viktige området som kan forbedres. Den er bare gjennomsnittlig. Rullemotstanden er også ganske høy. Støynivået er lavt.

Hastighet: V (240 km/t)


Pirelli Cinturato P7

Pirelli har alltid vært i sitt ess på tørr asfalt og testførernes klare favoritt.

Cinturato P7  viser klare forbedringer på våt vei, med karakteren 9 både for bremsing, vannplaning, grep i kritiske manøvrer og kjørefølelse. Bra for et dekk som i tillegg har lav rullemotstand, noe som er positivt for forbruk og CO2-utslipp ifølge testpanelet.

Hastighet: V (240 km/t)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.