NAF har testet 12 piggdekk og ni piggfrie under ulike forhold. Under kan du lese testpanelets beskrivelse av hver enkel testvinner.

De beste piggdekkene med 8,5 poeng ble Continental Conti Ice ContactGoodyear Ultra Grip Ice Arctic og Nokian Hakkapeliitta 7.

Piggdekk

Continental Conti Ice Contact
Et meget godt piggdekk som kombinerer meget godt grep på snø og is med gode resultater på våt og tørr vei ifølge testpanelet. Dekket oppfører seg stabilt og logisk på glatt underlag og styrer presist i unnamanøvrer. Bremsestrekningen på vått underlag er bra. Dekket er litt ustabilt på sporet vei og rullemotstanden er relativt høy.

Goodyear Ultra Grip Ice Arctic
Testpanelet mener Goodyears nye piggdekk klarer seg meget bra på is og snø. Egenskapene ved bremsing og akselerasjon er topp. Dekket føles sikkert å kjøre, med nøytral og logisk styrerespons i kritiske situasjoner. Dekket kjennes mykt og styringen blir mer upresis på asfalt. Retningsstabiliteten på sporet vei er god.

Nokian Hakkapeliitta 7
På is- og snødekte veier er Nokian aller best. Det gode grepet, stabiliteten og den forutsigbare oppførselen i kritiske situasjoner trekkes frem av testpanelet. Dekket gir i tillegg god styrefølelse i unnamanøvrer og gir ingen ubehagelige overraskelser. På våt asfalt bremser dekket dårligere. Dette er ofte et problem for dekkene som er best på is. Dekket støyer også en del.

Resultater fra hver testdisiplin

De beste piggfrie dekkene med 7,5 poeng ble Nokian Hakkapeliitta R og Continental ContiViking Contact 5.

Piggfrie dekk

Nokian Hakkapeliitta R
Nokian sniker seg så vidt foran tre konkurrenter i kampen om å bli det beste piggfrie dekket. På snø og is har dekket godt grep, med sikker kjørefølelse og hjelper deg på rett spor igjen hvis du gjør en feil bak rattet. På sporet vei har Nokian dårlig retningsstabilitet og bremser dårlig på våt asfalt. Dekket er stillegående og har lav rullemotstand.

Continental ContiViking Contact 5
Continental er laget for is og snø, og er blant de beste på glatt underlag. Det gir bilen stabile og sikre kjøreegenskaper og god styrerespons i kritiske situasjoner. På asfalt føles dekket litt for mykt, noe som gir dårlige represisjon. Våtgrepet er dårligere enn hos mange konkurrenter. Stabiliteten på sporet vei er god, dekket er stillegående og ruller lett. En fin kombinasjon for langtur.

Foto: TV2

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.