Bandu (Bausack)

Brettspillguiden har kåret årets beste brettspill i tre forskjellige kategorier. Fem nominerte spill i hver kategori ble vurdert av en bredt sammensatt folkejury.

Årets Barnespill 2009 ble Zoobaloo

Testpanelet mener dette er et flott barnespill som gir det litt innføring i romforståelse. Komponentene vil ikke bli slitt ut med det første og etter hvert som barna har spilt noen runder kan de også faktisk klare det uten voksne medspillere. Hvem visste hvor artig det kunne være å fylle Noas ark?

Pris: 398 Antall spillere: 2-4


Årets Familiespill 2009 ble Bandu (Bausack)

Testpanelet mener Bausack er en moderne klassiker og trolig det mest voksen-tilpassede ferdighetsspillet tilgjengelig. Dette spillets største fordeler er mengden brikker og at det ser fantastisk ut.

De beskriver spillet som meget godt skalerbart, både med hensyn til alder, men like viktig i forholde til antall spillere. Med 60 brikker er det ikke noe problem å ha med 6 spillere, da det sjeldent blir mange tårn over 5-6 brikker.

Innføringen av budgivning gir også spillet et artig annerledes taktisk element sammenlignet med andre ferdighetsspill.

Pris: 598 Antall spillere: 2-6

Årets Selskapsspill 2009 ble Alias Party

Testpanelet mener Alias er blitt et av Tactic viktigste merkevarer. Nyvinningene vil sikkert ikke passe alle, men når utgiveren selv har sett dette og oppgir alternative spilleregler for å kompensere for dette spesielt er det lite å utsette.

En kan på mange måter ikke bomme med et så gjennomprøvd og klart definert konsept som i tillegg har vist seg å være akkurat det folk vil ha – enkel ordlek på lag!

Pris: 369 Antall spillere: 8-12

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.