Hagløfs Belay Down Hood og Norrøna Lyngen

 

Er du på utkikk etter en god turjakke kan kanskje denne testen hjelpe deg på veg. Villmarksliv har nemlig gjennomgått en test av 14 dunjakker og kåret Hagløfs Belay Down Hood til favoritten blant testkandidatene. De mener jakken passer like godt til tur og i alpinbakken som til hverdagsbruk.

I følge testpanelet er dette en varm og god jakke som i tillegg er svært solid. Jakken har et par gode kvaliteter du vil sette pris på når det blåser som verst. Den er nemlig utstyrt med vindbeskyttet glidelås foran på jakken og isolert vindklaff på innsiden. Den får også skryt for å ha en meget god og dekkende hette med romslig plass til en eventuell hjelm. Et lite minus for at hetten ikke har skjerming.

Andre gode kvaliteter som falt i smak hos testpanelet er at jakken har god dunkvalitet og holder godt på dunene. Den blåser seg godt opp etter vask og du vil finne få områder som er tynnere enn resten av jakken. Ytterstoffet beskytter godt mot fukt, men den er ikke vanntett. Når det gjelder passformen på jakken kan den oppleves som litt løs i snittet, men ellers normal.

Pris: 2999

Norrøna Lyngen ble beste allroundjakke.

Testpanelet mener dette er en meget flott jakke som vinner på at den har lav egenvekt, en god lengde og et fint snitt.

Dunkvaliteten på jakken er svært god, men den kan miste litt dun i sømmene. og den har et greit pakkevolum.Jakken har ellers en fast og god hette som skjermer godt og har romslig plass til en hjelm ved behov.Det finnes også Børstet mikrofiber inn mot haka. ekstra forsterkninger på jakken med syntetisk isolasjon over skuldrene og en løsning som gir god isolasjon rundt albuen.Inn mot haken finner du børstet mikrofiber og bidrar til å gjøre den mer komfortabel.

Pris: 2999

Foto: Produsent

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.