Björnen vinterdress fra Didriksons

Testfakta.se har testet vinterdresser og sett på egenskaper som vanntetthet, slitestyrke, rivestyrke, pusteevne og om de inneholder giftige kjemikalier. Vinterdressen som fikk høyest poengsum var Björnen fra Didriksons. Da Foreldre & barn og klikk.no fikk testet ut vinterdresser ble dressen med høyest poengsum Stormberg Kullen. Stormberg Kullen havnet på andre plass hos Testfakta.se. Hos Foreldre & Barn fikk Björnen fra Didriksons terningkast fem av seks.

I begge testene var det ikke nødvendigvis en direkte sammenheng mellom pris og poengsum.

Testfakta.se
Björnen Didriksons karakter 1-5 (der 5 er best)
Vanntetthet: 4,8
Slitestyrke: 3,0
Rivestyrke: 4,0
Pusteevne: 3,4
Vannavvisende yttertøy: 4,3

Stormberg Kullen karakter 1-5 (der 5 er best)
Vanntetthet: 5,0
Slitestyrke: 2,0
Rivestyrke: 5,0
Pusteevne: 4,1
Vannavvisende yttertøy: 1,5

Foreldre & Barn
Stormberg Kullen karakter 1-6 (der 6 er best)
Vanntetthet og rivestyrke: 6
Slitestyrke: 5
Pusteevne: 6
Komfort: 4

Björnen Didriksons Karakter 1-6
Vanntetthet og rivestyrke : 5
Slitestyrke: 4
Pusteevne:6
Komfort: 5

Testfakta.se gav Stormberg Kullen dårlig karakter i slitestyrke, mens Foreldre & Barn gav den nest høyest poengsum. Hvordan kan det ha seg at den samme egenskapen kom så forskjellig ut i de to testene? Testfakta.se gav denne vinterdressen særdeles lav poengsum på vannavvisende yttertøy, noe som nok gjorde at den hos dem havnet på andre plass.

I fire av de i alt ti vinterdressene som ble testet hos Testfakta.se fant de forekomster av PFAS. Dette blir brukt for å gjøre stoffet vannavvisende. Her ble dressen K Snowfall fra Helly Hansen den store taperen. Dessverre testet ikke Foreldre & Barn sine vinterdresser for om fluorkarboner var brukt i impregneringen. Swerea IVF utførte laboratorietestene på oppdrag for Foreldre og Barn. Egenskaper som ble vektlagt var også her vanntetthet, rivestyrke, slitestyrke og pusteevne.
Hos Testfakta.se fikk Stormberg Kullen høyest scoore på vanntetthet og rivestyrke, men ble trukket ned for dårlig slitestyrke. Dette er også noe som flere brukere klager på med at sømmer går opp i baken og sømmen ved refleksene går opp. Testfakta.se merket seg også at Stormberg Kullen ikke hadde vannavvisende ytterdel. De fant også rester av PFOA.

Björnen fra Didriksons fås i størrelse 80 cm til 140 cm.
For å hindre inntrengning av vann og vind har den stormklaff. Dressen kommer i fargene blå, lyse blå, lyserosa, sort, rosa, lilla og oransje. Den kommer med en såkalt “Extend Size” funksjon som gjør at du kan forlenge armer og ben med én størrelse. Dette gjøres ved at en rød søm på innsiden sprettes opp.

To lommer foran og en på brystet. Avtagbar hette med fuskepels. Vannsøyle 10 000. Dressen har reflekser. Har en beskyttende vindstolpe over glidelåsen med borrelåslukking. Elastiske fotstropper som er justerbare og avtagbare.

Ytterstoff: 100% polyamid
Fòr: 100% polyamid
Fyll: 100% polyester

Stormberg Kullen fås i størrelse 86-122
Denne dressen blir laget romslig slik at barnet skal ha god plass til klær under og ha god bevegelighet. Produsenter anbefaler derfor at du bestiller etter alder på barnet og ikke går opp en størrelse. Reflekser rundt livet, på bena og på ermene. Fotstropper og hette som er avtagbar. Den har tapede sømmer og stormklaff. Dressen kommer i 100 % nylon. Den har tricotfõr med vattering og høy fukttransporterende evne. Vannsøyle 15000.
Pris:

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.