Test av sparepærer

Forbrukerportalen har testet 36 ulike sparepærer. Sparepærene er testet i et spesiallaboratorium. Det er foretatt målinger for å sjekke om energiforbruk, lysstyrke, lyskvalitet og levetid stemmer med det som oppgis av produsentene.

PHILIPS Econic LED-lys ble testens suverene vinner. LED er en ny teknologi i lyspærer som betyr enda lavere strømforbruk enn dagens sparepærer.

Prisen er svært høy, men kan likevel være et alternativ i vanskelig tilgjengelige utelamper, for den lyser mye lenger enn halogen-pærer og tenner uten problemer i streng kulde.

Styrke: 5 W (tilsv ca 25W)
Pris: 430

OSRAM DULUXSTAR MINI TWIST 11W ble testvinner i sin klasse. De mener den gir mye lys og lyser lenge, men sliter som de fleste sparepærer i streng kulde. Gunstig pris er også et pluss, selv om det ikke inngår i karakteren.

Styrke: 10-12W (tilsv ca 60W)
Pris: ca 61

OSRAM DULUXSTAR MINI TWIST 13W ble testvinner i klassen for de sterkeste sparepærene. De mener den gir bra med lys som varer over tid. Den er også blant de billigste pærene i testen, selv om pris ikke påvirker karakterene.

Styrke: 13-18W (tilsv ca 75W)
Pris: ca 61

PHILIPS TORNADO 20W Dimmable gir godt med lys, men har forholdsvis kort levetid. Det holder likevel til førsteplassen i sin klasse. Den kan dimmes.

Styrke: 20-23W (tilsv ca 100W+)
Pris: ca 247

IKEA 15W 3U, SU115 gir godt lys, selv om det taper seg litt over tid. Den klarer seg brukbart i kulde. Dessuten er den slitesterk og den ryker ikke selv om den skrus av og på ofte. Godt kjøp som fort spares inn på strømregningen.

Styrke: 13-18W (tilsv ca 75W)
Pris: ca 39

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.