Norsk Familieøkonomi har kåret Norges beste banker for 2010.

Nordea ble kåret til beste totalbank.
Nettbanken DinBank ble suverent best på lån.

Renteforskjellen mellom bankene er større på lån under 2 millioner.

Beste boliglån 1 mill: Din Bank
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

DinBank er suveren vinner her med god avstand til bank nummer to. Sammenligner vi med dårligste bank på lån på 1 million sparer du 8958 kroner (før skattefradrag) på å velge DinBank foran dårligste bank. Det er en renteforskjell på hele 0,90 prosent- poeng i løpet av et år.

Beste boliglån 2 mill: Din Bank
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

Velger du beste bank fremfor verste bank er besparelsen stor. Forskjellen i løpet av året utgjør hele 13.817 kroner (før skattefradrag). Renteforskjellen utgjør 0,69 prosentpoeng.

Beste brukskonto: yA Bank
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

1.388 kroner skiller beste og verste bank med det bruksmønsteret vi har valgt. I vår beregning har vi summert renteinntekter og trukket fra gebyrer i løpet av et år på grunnlag av et normalt bruksmønster.

Beste høyrente 50.000: Nordax Finans
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

Hele 31 banker gir under en prosent i snittrente dette året. Det må kun være blind lojalitet som gjør at kundene velger å ha sparepengene i slike banker. Du har tjent 1.804 kroner på å ha pengene i Nordax Finans (snittrente 4,00) sammenlignet med dårligste bank som har en snittrente på kun 0,39 prosent gjennom hele året.

Beste høyrente 500.000: sparesmart.no
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

Har du et større innskudd i feil bank, kan du tape mye penger sammenlignet med å velge en av de beste. Med et spare- beløp på 500.000 kroner får du 15.917 kroner i renteinntekter(før skatt) hos sparesmart.no. Hos dårligste bank får du 5.375 kroner i renteinntekter (før skatt).

Beste BSU: Nesset sparebank
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

Forskjellen mellom Nesset Sparebank og dårligste bank på BSU er 1,52 prosentpoeng. Det utgjør 1.137 kroner før skatt ved et innskudd på 75.000 kroner.

Norges beste totalbank 2010: Nordea
Norsk Familieøkonomi sin kommentar:

Hva sparer du så ved å velge Nordea fremfor dårligste bank i totalbank-undersøkelsen? Faktisk ikke så mye som i fjor hvor du sparte 15.493 kroner. Dette året sparer du 11.320 kroner.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.