Stor test av barneseter 2011

Forbrukerportalen har testet 27 barneseter og Römer Baby-Safe plus SHR II med Isofix-base ble testvinner med høyest poeng (82 poeng). Den selges også under merkenavnet Britax.

Som ett av bare fem seter oppnår Baby-Safe plus SHR full pott i den viktige frontkollisjonstesten, både med og uten base. I tillegg belønnes setet med 4,5 av 5,0 oppnåelige poeng i sidekollisjonstesten.

Pris: ca 3400

Beste beltestol ble Cybex Solution X2-fix (78 poeng).

Ingen beltestoler klarer toppscore i frontkollisjonstesten, heller ikke Solution X2-fix. Men setet ender opp med 4,0 poeng, noe som er meget bra for en fremovervendt modell. Stolen oppnår derimot toppscore i grenene sidekollisjon og risiko for feilbruk. Også de andre karakterene er jevnt over gode.

Pris: ca 2400

Beste barnesete ble Kiddy Guardian Pro 2 (75 poeng), som er en framovervendt modell.

De mest imponerende resultatene mottar setet i frontkollisjon (4,0 poeng), sidekollisjon (5,0), risiko for feilbruk (5,0), bruksanvisning (5,0) og benstøtte (5,0). Jevnt over tildeles setet gode karakterer. Kiddy Guardian Pro er en mellomting mellom et barnesete og en beltestol.

Pris: ca 2700

 

Beste bakovervendte sete ble HTS BeSafe iZi kid X3 Isofix (70 poeng).

Det norske setet er et av svært få gruppe I-seter som utelukkende er ment for bakovervendt bruk. Setet kommer best ut i frontkollisjonstesten.

Pris: ca 4400

 

Beste babykrybbe ble (74 poeng) Bebe Confort Windoo Plus.

Windoo er det eneste produktet som oppnår toppkarakter både i front- og sidekollisjonstestene. Det som først og fremst forhindrer krybben fra å oppnå et kjemperesultat, er at den straffes hardt for plassbehovet i bilen (1,0) og svak sidestabilitet (1,5). Krybben er også relativt vanskelig å montere (2,5).

Pris: ca 3500

Trykk her og følg testvinnerne.no på facebook

Testfakta:
Det er International Consumer Research & Testing (ICRT) som gjennomfører testen sammen med den tyske bilistorganisasjonen ADAC. Testen er delt i to likevektede deler: Sikkerhet og Brukervennlighet og Ergonomi. I tillegg er det testet for Skadelige stoffer i alle materialer som er i direkte kontakt med barnet.

Se også: Kidsbest.no – testvinnere for barn

Testvinnere forbrukerportalen.no

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.