Stokke Steps og BabyBjörn Bliss vippestoler

Familieklubben har testet åtte ulike vippestoler og vinneren ble en delt førsteplass til Stokke Steps og BabyBjörn Bliss. Det ble funnet store forskjeller i kvalitet og pris på disse vippestolene.

Det som skilte de bedre vippestolene fra de andre testkandidatene var vippemekanismen der vippingen skjer i selve stolen og ikke mot gulvet. Begge testvinnerne, Stokke Steps og BabyBjörn Bliss, gynger i selve stolen.

+ god vipp, og vippingen skjer i selve stolen
+ god kvalitet
+ babyen sitter behagelig og trygt
+ lett å få babyen ut og inn av stolen

– Stokke Steps kan virke litt bred og tar plass på gulvet
– Vippestolen til BabyBjörn Bliss kan virke litt knotete å justere sittestillingen på

Familieklubben så på kriterier som at barnet selv kan få vippestolen i gang, om sittestillingen enkelt kan justeres, om den er lett å legge sammen for transport, om trekket er vaskbart og enkelt å få av og på, om man kan feste leker til vippestolen samt prisnivå.

Stokke kaller den selv “vippestolen med myke, vuggende bevegelser”. Her er det enkelt å få babyen inn og ut av stolen og du justerer sitteposisjonen enkelt ved å skru på en skrue under stolen.
Testen viser at her klarer babyen selv å sette i gang vippebevegelsen. Den er utstyrt med en fem-punkts sikkerhetssele med skulderputer. Det følger med egen nyfødtpute og en leketøyholder. Vippestolen kan enkelt pakkes flat for transport og trekket er enkelt å ta av og på for rengjøring. Eneste familieklubben hadde å utsette på vippestolen var at den var litt bred og dermed tok litt mer plass på gulvet.
Pris: 1399 kroner.

BabyBjörn Bliss er også en vippestol der babyen vipper i selve stolen og ikke noe gnissing og skraping mot gulvet. Familieklubben trekker frem at stolen virker solid, trekket er behagelig og enkelt å få av og på, den tar lite plass samt at babyen sitter godt med en myk sperre over magen. Hendelen der du justerer sittestillingen er plassert under vippestolen. Leketøyholder finnes, men må kjøpes separat. Det de trekker frem som negativt er at sittestillingen kan virke litt knotete å justere.
Pris: 1549 kroner.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.