Test av de sunneste grillpølsene

Grillpølser er en stor favoritt hos veldig mange av oss, fordi det er enkelt og godt. Dessuten passer grillpølser uansett årstid, men de smaker ekstra godt på grillen eller på bålet.

Bramat.no har testet hvilke grillpølser det er verdt å gå til innkjøp av for det er overraskende store forskjeller på kjøttinnholdet hos de ulike produsentene. Testpanelet har sett på hvor mye protein, mettet fett, salt, karbohydrater og kjøtt de ulike grillpølsene inneholder. Målet med testen var å finne de sunneste grillpølsene derfor har ikke smaken vært en faktor i denne omgang. Testkandidatene har fått pluss for høyt innhold av protein og kjøtt og minus for mye mettet fett, salt og karbohydrater.

Det ble ingen terningkast 6, men 4 av de 18 grillpølsene i testen fikk terningkast 5 og ble alle testvinnere. Øverst finner vi Coop Grillpølser som inneholder mye kjøtt og greit med salt. Under finner vi Prior Ostegrill og Prior Grillpølser av kylling og kalkun som begge inneholder lite mettet fett og har en ok andel kjøtt i seg. Den fjerde testvinneren Gilde Go og Mager grillpølse har et lite innhold av mettet fett, men har en lavere kjøttandel enn de over. Prior og Gilde produktene kan kjøpes i de fleste dagligvareforretninger, mens grillpølsene til Coop selges kun i deres butikker.

 

FOTO: Produsent

 

Sending
User Review
0 (0 votes)

Relaterte tester

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.